Varvet

VARVET IDAG

Korsholmsvarvet genomgick under 2013 en omfattande renovering med bl.a. en helt ny varmhall, nya bryggor och asfaltering av varvsplan. Samtidigt mötte vi upp de nya miljöreglerna med en nybyggd spolplatta som möjliggör miljövänliga båttvättar. Idag håller vi ett modernt fullservicevarv med vinterförvaring av motor- och segel-båtar både inne och ute. Vi har tre stycken varmhallar om totalt 960 m2. Vi har plats för ca 100 båtar. Med vår Sublift har vi lyftkapacitet upp till 25 ton. Våra mål är att kunna erbjuda dig som kund tillförlitliga, högklassiga arbeten med personlig service.

no images were found

VARVET FÖRR

Varvet har anor sedan början på 1900talet då det startades av en bestämd ung kvinna vid namn Teresia Nyman. Hon hade efter ett antal år av hårt arbete med fiske i skärgården lyckats spara ihop tillräkligt för att köpa tomten. Fiskare, som mot ersättning lade upp sina båtar på tomten, gav henne idén att det skulle kunna gå att tjäna en slant på varvsverksamhet.

Tomtens belägenhet och utseende lämpade sig dessutom utmärkt för detta. Nymans Båtvarv AB sysslade med vinterförvaring, reparationer och renoveringar, men även en hel del nybyggen genomfördes under åren.

Varvet gjorde sig med tiden förtjänt av ett mycket gott anseende och verksamheten pågick ända till 1974 då den slutligen lades ned och fastigheten såldes. Därefter följde nya tider. Slipskjulen revs och ersattes av modernare industribyggnader, de många sliparna med tillhörande mobila rälssystem ersattes av en stor slip och fokus var nu inte längre på fritidsbåtar utan på yrkesflottan. Varvet hade kunder som Televerket, Brandförsvaret, Vattenfall och liknande.

Under 90talet byggdes Capo Aluminiumbåtar på platsen. Sedan början på 2000talet är fokus på fritidsbåtar.

no images were found